Onze peutergroep

Onze peutergroep

Op de peutergroep is er plek voor 16 peuters per dag. 
Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag. 

Op de peutergroep wordt altijd gewerkt met een thema. Het thema duurt ongeveer 3 a 4 weken. Tijdens het thema bieden wij de peuters themagerelateerde werkjes aan. Deze werkjes zijn te herkennen aan de grijze dienblaadjes in de kast. De knutselwerkjes sluiten uiteraard ook aan bij het thema.
Op woensdag hebben wij muziekles in de groep van Jürgen.

De peuters worden tussen 8.15 en 8.45 uur gebracht.
Rond 9.00 uur gaan wij in de kring. Het kringmoment is een leerzaam moment waarin wij de taalontwikkeling van de peuters stimuleren. Het kringmoment heeft altijd een vast ritme. We beginnen met het goede morgen liedje, dan de namen van de kinderen, we bespreken het seizoen, het weer, de dag en sluiten af met een gezamenlijk werkje. Daarna gaan wij buiten spelen.

Na het buiten spelen om 10.00 uur gaan wij fruit eten en drinken. Na het 10 uurtje gaan wij liedjes zingen. Dit is vaak ook themagerelateerd, natuurlijk is er ook ruimte voor andere liedjes. 

Na het zingen is het weer tijd voor vrij spel. Ondertussen hebben wij een wc/verschoon moment. 


Rond 11.15 uur kunnen de peuters genieten van een boek dat voorgelezen wordt, of mogen ze zelf boekjes lezen. Om 11.30 uur gaan wij aan tafel voor de lunch. De eerste peuters worden rond 12.15/12.30 uur opgehaald. Ook zijn er een aantal peuters die tot 14.00 uur blijven of zelfs nog aansluitend bij de BSO tot 18.00 uur.

Terug

Andriessenplein 4

7425 GX Deventer

0570-658154

directie@nullontdekking-deventer.nl